Gluténmentes szakácskönyv

Gluténmentes szakácskönyv, a hasznos karácsonyi ajándék

Minden évben eltervezed, hogy most hamarabb nekiállsz az ajándékvásárlásnak, aztán megint azon kapod magad, hogy még 20-án is a bevásárlóközpontokat járod? Egy kicsit segítünk: ha gluténérzékeny szerettednek keresel ajándékot, legyen az egy gluténmentes szakácskönyv! Arra is van ötletünk, hogy melyik!

Miért jó választás egy gluténmentes szakácskönyv?

Persze, vehetnél egy ötvenhatodik pár zoknit vagy egy újabb vicces csetreszt is, ami utána évekig a polcon fog porosodni. De mennyivel jobb, ha olyan ajándékot választasz, aminek hasznát is lehet venni a mindennapok során!

Ezen a ponton gondolhatnád azt is, hogy ugyanerre képes az internet is, és igazad is lenne. Az interneten azonban a bőség zavara már egyre komolyabb tényező. Akár céltudatosan keresel egy ételt, akár csak inspirálódnál a receptek között, annyi variációt találsz, hogy teljesen elbizonytalanodsz. Egy gluténmentes szakácskönyv esetében azonban sokkal könnyebb dolgod van, mert elég csak levenni a polcról és benne lesz az, amit keresel.

Kicsit járj utána!

Ha ételérzékenységről van szó, érdemes olyan szerző könyvét beszerezni, aki maga is küzd vele. Így nem csak biztos információkat kaphatsz első kézből, de abban is biztos lehetsz, hogy számtalan alkalom során kikísérletezett és alaposan kipróbált ételekről van szó. Továbbá a receptek mellett feltehetően hasznos tanácsokat is találsz a gluténérzékenységgel kapcsolatban.

Biztosan jól jársz például Kiss Dóri receptjeivel, melyek már két könyvben találhatóak meg: az Életem gluténmentesen és a Glutén-és laktózmentes alapszakácskönyv is telis-tele van gluténmentes receptekkel. A Gluténmentes élet blog írója nem csak ételekkel, de praktikákkal és edukatív információkkal is szolgál az olvasóknak.

Gluténmentes szakácskönyv

Ismerj meg hazai gluténmentes brandeket!

Ha kevésbé szereted a konyhában való sürgést-forgást, de nem akarsz lemondani a házi ételekről, válassz gluténmentes lisztkeverékeket.Gluténmentes szakácskönyv Egy-egy ilyen lisztkeverék segítségével pillanatok alatt elkészül az ízletes házi kenyér vagy a számtalan sütemény egyike.

A Glutenno alapítója, Kollár Anita Gluténmentes és finom! című szakácskönyve saját lisztkeverékeiből készített recepteket tartalmaz, melyeket az oldalon rögtön meg is rendelhetsz hozzá. A receptkönyv mellett az oldalon is számos sütemény ötletet és liszt alternatívát találsz. Anita maga is gluténérzékeny, ám nem volt hajlandó száműzni életéből a liszteket és lisztes ételeket, inkább alternatívákat keresett. A sokéves kísérletezés és próbálgatás során születtek meg receptjei és lisztkeverékei.

Gluténmentes szakácskönyvDe ugyanígy bátran ajánljuk Hadarik Rita receptgyűjteményét, ami a Glutén nélkül címet viseli. A Rita konyhája bloggal ismertté vált szerző  nagy utat járt be a gluténmentes gasztronómia terén. Saját gluténmentes éttermében séfként a gyakorlatban is tesztelni tudta vendégein ételeit. Így biztos lehetsz benne, hogy a könyvben szereplő finomságok már számtalan elégedett kóstolóra alapoznak. A saját nevével fémjelzett liszteket, melyeket a receptekhez is felhasznál, szintén megvásárolhatod az oldalon.

 

 

 

Többet szeretnél tudni a gluténmentes diétáról? Olvass tovább!