Egyre több helyen kapható magyar gluténmentes sör

Gyarapszik a magyar gluténmentes sör piaca – Ismerd meg a szereplőit

Külföldön százával kóstolhatsz különböző gluténmentes söröket, itthon azonban csak az elmúlt években kezdett tágulni a piaca. Mostanra már a legtöbb nagy élelmiszerlánc és hipermarket polcain találsz néhány alternatívát, köztük pedig egyre több hazai is van! A magyar gluténmentes sör kivívta magának a helyét és egyre inkább a sörpaletta része lesz.

Az első gluténmentes sört egyre több követte

A pontos sorrendet persze nem fogjuk tudni felidézni, de nem is az a lényeg, hogy melyik „az első” magyar gluténmentes sör, hanem éppen az, hogy egyre több van belőle!

Nem is olyan régen röppent – vagy inkább robbant, hiszen régóta vártunk rá – a hír, hogy már kapható a Pécsi Gluténmentes sör. Miután azonban a hazai gluténérzékeny sörimádók is megörültek ennek, hirtelen megnőtt az igény a magyar gluténmentes sör iránt. Erre pedig természetesen újabb sörök születése volt a válasz.

Nem is álltak meg a Lagernél Pécsett, mostanra megszületett a bio gluténmentes sör is. Ehhez ökológiai termesztésből származó alapanyagokat használnak, a főzés során pedig kivonják a glutént a sörléből. Hogy hogyan? A glutént eltávolító eljárásról bővebben is olvastatsz oldalunkon, ahol bemutatjuk hogyan készülhet sör glutén nélkül.

A Mad Scientist és a Ninka Project kollaborációjának köszönhetjük a gluténmentes west coast IPA-t, a Popstart. A 6%-os alkoholtartalmú ital nem az a könnyed sör, amiből délután is elkortyolsz néhányat az ebédhez, viszont szuper választás az esti sörözésre a haverokkal.

Nem állt meg itt a dolog, nem sokkal később kikerült a főzdéből az első gyümölcsös gluténmentes sör is, a Cherry Bomb. Ezt a frissítő finomságot a Ninka mögött álló fiúk kifejezetten a nyári délutánokra tervezték, hiszen 100% meggyből készült. Egyébként is egy könnyedebb Pale Ale-ről van szó, mely 4,5%-os alkoholtartalmával csúszik is. És ha már a Ninka-nál tartunk, említsük meg a Middayt is, aminek eleve a küldetése is az volt, hogy egy kellemes ebéd utáni italként szolgáljon.

Megérkezett közben a Legenda Sörfőzde gluténmentes IPA-ja is, citra és amarilla komlóval ízesítve.

Hol vásárolhatod meg a magyar gluténmentes söröket?

A külföldi sörök mellett már a magyar gluténmentes sörök is kaphatóak a hiper-és szupermarketekben, de ha a teljes kínálatot szeretnéd böngészni, a webshopokkal jobban jársz. Nézd át a legismertebb alkoholos italokat forgalmazó webshopokat: a BeerSelection, a DrinkUnion és a Venenum oldalán is többfélét találsz.

Ha pedig elköteleznéd magad valamelyik magyar gluténmentes sör mellett, rendelj közvetlenül a főzdétől! A Pécsi Sör, a Ninka és a MadScientist is rendelkezik saját webshoppal.

 

Többet szeretnél tudni a gluténmentes sörökről és a gluténmentes életmódról? Olvass tovább!

Kép forrása: Freepik